|
|
|
Re:Хто знає, як вибрати віскі для новачка? 1 д. назад
|
|
|
891979 писал(а):
Якщо тільки починаєш, то не бери копчені або торф’яні сорти — вони різкі. Краще вибирай ірландський, бо він м’якший і без диму. Дивись, щоб у складі не було карамельного барвника, бо від нього гірчить. Ще зверни увагу на вміст алкоголю — стандартні 40% достатньо. І не гонись за віком, важливіше, щоб смак був збалансований.
Так, саме з тими торф’яними якось пробував — не зайшло. Хочу, щоб відчувався смак, але без різкості й диму. Бачив кілька ірландських, ціни теж різні. Цікаво, чи є різниця між 0,7 і літровою пляшкою, крім об’єму. І ще — чи має сенс брати щось дорожче, якщо поки не знаю, чи сподобається взагалі.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Re:Хто знає, як вибрати віскі для новачка? 1 д. назад
|
|
Найкраще спробуй щось класичне без складних присмаків. Ірландський віскі тричі дистильований, тому м’який і без паленого присмаку. З того, що реально підходить новачкам, можу порадити Bushmills Original — збалансований, з легким солодовим ароматом і трохи ванілі maudau.com.ua/product/visky-bushmills-or...whisky-40-1-l-374293 . Не переплачуй за витримку, бо різницю новачок майже не відчує. Головне, не змішуй його з колою чи льодом одразу — спробуй чистим маленькими ковтками, щоб зрозуміти, який смак подобається. Потім уже зможеш вирішити, чи хочеш експериментувати з іншими сортами.
|
|
|
|
|
|
|
|