891979 писал(а):
Хочу поставити в підвал резервну бочку для питної води на випадок відключень. Цікавить саме пластик, бо він легкий і не іржавіє як метал. Хто вже користується подібними баками кілька років, чи не з’являється у води специфічний присмак або запах пластмаси з часом. Наскільки міцні стінки, якщо заповнити об’єм повністю, чи не розіпре її по боках.
Раджу купувати сертифіковані баки, що призначені саме для харчових продуктів. Я собі встановлював якісну
ємність для води від виробника Vodaland, вона зроблена з безпечного багатошарового пластику. При монтажі обов’язково перевірте герметичність врізних фітингів, краще ставити їх на надійні гумові прокладки. Моя ємність для води стоїть у технічному приміщенні вже довгий час, ніяких тріщин чи зміни кольору матеріалу не помітив.
Для зручності обслуговування обирайте моделі з широкою горловиною, щоб можна було легко помити внутрішні стінки рукою. Якщо бак високий, краще додатково закріпити його до стіни металевою стрічкою для стабільності. Якісний поліетилен витримує невеликі перепади температур, але краще уникати замерзання рідини всередині. Правильно підібраний об’єм дозволяє системі працювати автономно при будь-яких аваріях у міській мережі.