891979 писал(а):
Ми працюємо з міжнародними клієнтами, тож часто відправляємо товари за кордон. З власного досвіду скажу, що краще обирати компанії, які мають окремий відділ митного оформлення. Це значно спрощує процес, бо все роблять “під ключ” документи, сертифікати, митні декларації. І ще один момент: якщо у вантажі є продукція різного типу, проси, щоб менеджер одразу пояснив, які коди ТН ЗЕД будуть у документах. Це потім економить багато нервів на кордоні.
Я вже кілька разів користувався послугами міжнародних перевезень вантажів
https://mitridat-container.com/mezhdunarodnye-perevozki-gruza/ і можу сказати, що це один із небагатьох варіантів, де реально все прозоро.
Ми відправляли обладнання з України до Німеччини, компанія взяла на себе повний контроль від пакування до доставки. Мене приємно здивувало, що вони одразу надають номер для відстеження, а менеджери відповідають навіть у вихідні. У договорі все чітко прописано, включно з компенсацією у випадку затримки.
Тому раджу перед вибором перевірити наявність договору, умови страхування і досвід перевізника по конкретному напрямку. Це найкраща гарантія, що вантаж прибуде вчасно і в цілості.