1q2w3e4r писал(а):
Незабаром чекаю гостей. Хочу зробити щось не банальне, але й без “ресторанної мороки”. Салат грецький буде, його всі люблять, а от із гарячим не знаю що робити.
Думаю про стейки - але не знаю:
• яке м’ясо краще брати, щоб вийшло соковито?
• чи реально приготувати вдома смачно, без гриля?
• що подати до стейків, щоб не було “тільки м’ясо і салат”?
Для гарячого стейки - це ідеальний варіант, бо вони готуються швидко і виглядають ефектно. Якщо хочете соковитості без зайвих зусиль, краще брати мармурову яловичину, наприклад Рибай або Стріплойн. У них багато жирових прошарків, які під час смаження тануть і роблять м'ясо м'яким, навіть якщо ви трохи перетримаєте його на вогні.
Вдома без гриля все чудово виходить на звичайній чавунній сковорідці або з товстим дном. Головне - добре її розігріти, щоб одразу взялася скоринка, яка запечатає сік усередині. Не забувайте після смаження дати м'ясу "відпочити" хвилин п'ять на теплий тарілці під фольгою. Якщо не хочете бігати по ринках у пошуках правильного відрубу, то готові до смаження стейки
https://myastoriya.com.ua/ua/syraya-produktsiya/steyki/ можна замовити онлайн, я там постійно купую і це найкраще м'ясо яке мені доводилось готувати.
Щоб не обмежуватися лише салатом, подайте до м'яса запечену картоплю з розмарином або овочі на грилі (перець, спаржеву квасолю, печериці). Також дуже круто "грає" соус на основі вершків та зеленого перцю або просто якісне вершкове масло з додаванням часнику та зелені, яке кладеться на гаряче м'ясо прямо перед подачею.